Вівторок, 07.05.2024, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Дбайливим батькам
Про нас пишуть
Пізнавальне відео
Категорії розділу
Клас [29]
Школа [16]
Місто [13]
Міні-чат
200
Ми в соцмережі
Free sms
Курс валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід
Ми в мережі
Каталог образовательных сайтов
Пошук
Особистий кабінет
Для просмотра мини профиля,войдите на сайт как пользователь.
Бібліотека
Годинник
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Сьогодні в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Відлік часу
Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Виставка дидовижного каміння
19:56
Виставка дидовижного каміння

Сьогодні у нашій школі була відкрита виставка цікавого та оригінального каміння, що нагадує страви та звірів. Незвичайну колекцію протягом трьох років збирав підприємець з міста Сміла, що на Черкащині, Олександр Ніколашин. Унікальність полягає в тому, що він збирає каміння, зовнішній вигляд якого схожий на їжу. В цьому можуть переконалися відвідувачі виставки, які завітали на чарівне дійство та оглянули представлені експонати представлені, адже вони нагадують шматки смаженого м’яса, котлети, хліб, сало, курагу, цукерки, шоколад тощо. Таких виставок як ця у світі зовсім не багато. В цьому і полягає її незвичайність. Аналогічні виставки є в Китаї, Тайвані та в США.

- В Європі таких колекцій каміння я не знайшов. Мені захотілося, щоб в Україні була своя така виставка. Почав збирати каміння і за три роки назбирав на цілу колекцію. Зразки каменю значення не мають чи це граніт, чи ракушняк, чи кварц. Важливо, щоб вони нагадували якусь страву, мали відповідну форму і колір. Вся колекція зібрана в межах Черкаської області, сердолік привезений із Криму, - розповів колекціонер Олександр Ніколашин.  

Захоплення дивними формами каміння у Олександра ще з дитинства, адже виріс він на Кавказі, близько від вершини Ельбрус в місті, яке знаходилося між двома високими горами.  

- Можливо тому мені подобається каміння. Маю велику колекцію мінералів, коралів, молюсків, які не ввійшли у цю виставку,каже автор виставки.  

Частину виставленої колекції складає каміння схоже на звірів, людей, речі побуту та інше, що у японському традиційному мистецтві створення композицій із каміння називається суісекі і перекладається як «скелі на підносі».  (За матеріалами газети «Смеляночка»)

Виставка незвичайного каміння зі Сміли курсуватиме нашим містом ще декілька днів. Цікаву та пізнавальну екскурсію виставковими роботами для нас провів представник Олександра Ніколашина – Олег Олегович. Діти змогли доторкнутися до справжнього дива – зуб 50-метрової акули, якому більше 10 мільйонів років, який організатор виставки знайшов на території України.

- Багато мільйонів років тому на території нашої держави був океан, в якому і проживали такі акули, - пояснює гід.

Виставка дітлахам дуже сподобалась, хоч і вимагала багатьох зусиль для того, щоб встигнути побачити екземпляри, які показував Олег Олегович, із-за великої кількості відвідувачів.

Категорія: Школа | Переглядів: 306 | Додав: karpitsckayae | Теги: 3-Г, мінерали, каміння, виставка, жовтень, Сміла, Нікишин, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar